Od ziarenka do bochenka

W ramach dofinansowania z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich – Oś 4 Leader – Małe projekty w roku 2013 zrealizowany został projekt

 ”Od ziarenka do bochenka” – zwiększenie atrakcyjności turystycznej gospodarstwa poprzez budowę pieca chlebowego z wędzarnią, grillem i suszarnią wraz z wyposażeniem oraz warsztatami z wypieku chleba



Dzięki realizacji tego projektu wybudowany został stylowy, tradycyjny piec chlebowy wraz z grillem, suszarnią i wędzarnią, z którego mogą korzystać osoby odwiedzające nasze gospodarstwo agroturystyczne. Organizujemy też warsztaty z wypieku chleba. 

Piec chlebowy w Loryńcu.

Piec chlebowy w Loryńcu.

W czerwcu i lipcu 2013 roku odbyły się już 2 edycje warsztatów z tradycyjnego wypieku chleba, na których udział wzięło każdorazowo 10 osób. Właścicielka p. Eryka przedstawiła sposób wypieku chleba w piecu chlebowym, a warsztaty zakończyły się konsumpcją przygowowanych wyrobów : chleba na naturalnym zakwasie i drożdżówki.

Warsztaty z wypieku chleba.

Warsztaty z wypieku chleba.

Zapraszamy do skorzystania z możliwości zapoznania się z tradycyjnym sposobem wypieku chleba oraz do składania zamówień na chleb z pieca chlebowego.

lgd_stolem_art

Otagowany , .Dodaj do zakładek permalink.

Dodaj komentarz